Камарата на представителите ще трябва да я гласува и евентуално

...
Камарата на представителите ще трябва да я гласува и евентуално
Коментари Харесай

Трето гласуване за коледния данъчен подарък на Тръмп

Камарата на представителите ще би трябвало да я гласоподава и вероятно - утвърди дефинитивно по-късно през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сенатът одобри законопроекта с 51 против 48 гласа през миналата нощ, като всички републиканци гласоподаваха "за " и всички демократи гласоподаваха "против ".

Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласоподава законопрокета по-рано през вчерашния ден, само че се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, с цел да приведе текста в сходство с бюджетните си правила. Три разпореждания от законопроекта нарушават разпоредбите на горната камара на американския Конгрес (Сенатът). Проблемът бе открит от самостоятелния сенатор от Върмонт Бърни Сандърс и демократа от Орегон Рон Уайдън.

Протестиращи, които скандираха "убийте законопроекта, не нас ", прекъснаха вота в Сената. Посетители в галерията започнаха да скандират малко след началото на гласуването и вицепрезидентът Майк Пенс, който го ръководеше, трябваше да спре и неведнъж да прикани квесторите да възстановят реда.

Заради предстоящите митинги по време на гласуването имаше засилено наличие на полицията на Капитолия пред постройката. Демонстранти прекъснаха дебатите в Камарата на представителите по законопроекта по-рано през вчерашния ден.

След като долната камара утвърди текста с импортираните от Сената ремонти, той ще бъде изпратен на президента Доналд Тръмп за сключване.

"Коледен подарък "

Данъчната промяна се разказва от президента Доналд Тръмп като “коледен подарък за Съединени американски щати “, припомня БНР. Тя планува съществени понижения в налозите за бизнеса и по-богатите и не толкоз съществени облекчения за междинната класа и хората с по-ниски приходи.

Реформата би била първата сериозна законодателна победа за администрацията на Тръмп. При приемането й следва американците да видят по-малки удръжки от заплатите си още през февруари. Според демократите, които са срещу промяната, измененията ще ощетят междинната класа, ще са в интерес на по-богатите и ще повишат дълга на страната.

Опасения имат и хора от републиканското болшинство в конгреса, само че в Сената то въпреки всичко гласоподава единно "за ". Повечето от представителите на партията, която издигна Тръмп, обаче считат, че облекченията за корпорациите ще допринесат за икономическия напредък.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР