Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп.

...
Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп.
Коментари Харесай

Камарата на представителите подкрепи отстраняването на Тръмп

Камарата на представителите поддържа отстраняването на американския президент Доналд Тръмп. Първото гласоподаване - за корист с власт – мина с 230 гласа „ за” против 197 гласа „ против”, а второто – за възпрепятстване на работата на Конгреса – с 229 законодатели „ за” и 198 – „ против”.
Правната комисия предложи процедура по импийчмънт за Тръмп Ако рекомендацията бъде призната идната седмица, казусът ще бъде отвеян в Сената
Така Тръмп може да стане третият президент на Съединени американски щати, който отива на развой за свалянето му от поста.
Гласуването беше чисто партийно – всички демократи, които са болшинство в Камарата, гласоподаваха „ за”, а републиканците – „ против”.

Докато Камарата дебатираше, Тръмп присъстваше на избирателен протест в Мичиган.

„ Нямам възприятието, че съм отстраняван от поста. Страната се развива по-добре от всеки път, не съм направил нищо неприятно, и имам голяма поддръжка в Републиканската партия, каквато не съм имал досега”, разгласи американският президент.
Конгресът в Съединени американски щати проверява за вероятно лъжесвидетелстване на Доналд Тръмп Камарата на представителите търси нови доказателства за връзката на президента с Русия
Белият дом на собствен ред излезе с изказване, в което изрази убеденост, че президентът ще бъде изцяло оневинен по делото в Сената.

Заедно с Бил Клинтън и Андрю Джаксън, Доналд Тръмп става третият американски президент с публична процедура за събаряне от власт.

Процесът по импийчмънт в този момент отива в Сената, където мъчно ще мине, защото камарата е следена от репуликанците. Очаква се процесът да стартира през януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР