Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп.Първото

...
Камарата на представителите подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп.Първото
Коментари Харесай

Камарата на представителите подкрепи импийчмънт на Тръмп

Камарата на представителите поддържа отстраняването на американския президент Доналд Тръмп.

Първото гласоподаване - за корист с власт - мина с 230 гласа " за " против 197 гласа " срещу ", а второто - за възпрепятстване на работата на Конгреса - с 229 законодатели " за " и 198 - " срещу ".

Сега следва развой в Сената за отстраняването му от служба след три бурни години в Белия дом, написа Агенция Франс Прес, представена от vesti.bg.

45-ият президент на Съединени американски щати стана третият жител на Белия дом в американската история, който беше импийчнат. 

Демократите обявиха, че нямат " различен избор ", с изключение на публично да издигнат обвиняване на президента – републиканец, чийто импийчмънт по строги партийни линии слага срамно леке в досието му, до момента в който прави все по-дълбоко политическото разделяне в Съединени американски щати.

" Тук съществува риск за самата концепция на Америка ", сподели преди гласуването Адам Шиф, законодателят, който управлява следствието за импийчмънт.
Сега Тръмп ще бъде изправен пред Сената, където републиканците му имат солидно болшинство и се чака да го оневинят.
Гласуването в Камарата се случва четири месеца, след подаден сигнал за злоупотреби на Тръмп,  който притиска украинския президент да проверява евентуалния му съперник за Белия дом на изборите през 2020 година, ветеранът-демократ Джо Байдън.

След маратонски спор, траял 11 часа,  Камарата на представителите трябваше да гласоподава бързо и втората точка на импийчмънта против Тръмп - за възпрепятстване на следствието на Конгреса да неговите покупко-продажби с Украйна, като блокира показанията на призованите сътрудници на Белия дом.

Въпреки свидетелствата на 17 чиновници, че Тръмп се е възползвал от служебното си състояние за вътрешнополитическа полза, президентът поддържаше невинността си по време на следствието за импийчмънт - гневно го отхвърляше като " лов на вещици ", " опит за прелом ", а в сряда го назова " нахлуване против Америка ".

Тръмп прекара първата част от деня в Белия дом, пишейки туитове,  показващи гнева и разочарованието му, както и обещания за възмездие на изборите през 2020 година

Но до момента в който в Капитолия гласоподаваха, 73-годишният президент към този момент беше на по-приятелска територия. Докато Камарата гласуваше за импийчмънта му, хиляди пламенни последователи на Тръмп го приветстваха на протест в Мичиган, където той се нахвърли против " радикалната левица “, за която сподели, че е " пропита с ненавист “.

Демократите се " пробват да анулират бюлетините на десетки милиони патриотични американци ", съобщи той. " Още четири години, още четири години “, скандираше множеството в отговор.

Нито един от двамата предходни президенти, подложени на процедура по импийчмънт след 1789 година, Андрю Джонсън през 1868 година и Бил Клинтън през 1998 година, не беше наказан в Сената и двамата се върнаха на своите работни места в Белия дом.

Но макар огромната възможност Тръмп да бъде оправдан от следения от републиканците Сенат, демократите обявиха, че доказателствата против него са големи и ги принуждават да работят.
" Трагично е, че безразсъдните дейности на президента вършат импийчмънта нужен. Той не ни даде избор ", съобщи ръководителят на Камарата Нанси Пелоси.
" Факт е, че президентът е непрекъсната опасност за националната ни сигурност и за интегритета на нашите избори. "

Републиканците неведнъж обявиха, че демократите са бързали с следствието, а Тръмп е бил третиран по-несправедливо от вещиците, подложени на тестване в Америка през 17-ти век - или даже от Исус Христос, настояват те.

" Пилат Понтийски даде на Исус опцията да се изправи против обвинителите си. По време на този фиктивен развой, Пилат Понтийски даде повече права на Исус, в сравнение с демократите разрешиха на този президент в този развой ", съобщи републиканецът от Джорджия Бари Лудермилк.
Републиканците упрекнаха демократите,  че са водени от партийната си линия на социалистически екстремисти и " мразещи Тръмп "  и предизвестиха, че импийчмънтът ще даде противоположен резултат против партията на националните избори идващия ноември.
" Тук не става въпрос за Украйна, а за властта ", съобщи републиканът Мат Гетц.

Демократите отвърнаха, че републиканците не се занимават с обвиняванията и доказателствата, вместо това хвърлят контра-обвинения. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР