Камарата на представителите на щата Тенеси гласува за „мълчание“ на представителя Джъстин Джоунс, 1 от 2-ма демократи, изключени по-рано тази година

...
Контролираната от Републиканската партия Камара на представителите на Тенеси в
Коментари Харесай

Контролираната от Републиканската партия Камара на представителите на Тенеси в понеделник гласува да заглуши един от двамата членове на Демократическата партия, изключени от камарата по-рано тази година, докато законодателният орган се събира за оспорвана специална сесия за обществената безопасност, предизвикана от масова стрелба в училище в Нешвил.

 Джъстин Джоунс Джъстин Пиърсън Джъстин Джоунс Джъстин Пиърсън AP, USA Today Network

Членът на конгреса Джъстин Джоунс от Нешвил беше два пъти изключен по време на дебата в понеделник от председателя на Камарата на представителите Камерън Секстън, което автоматично задейства гласуване за заглушаване на Джоунс за остатъка от деня. Гласуването премина по партийна линия, 70-20, и демократите напуснаха в знак на протест.

„Това, което се случва, не е демократично. Това е авторитаризъм“, каза Джоунс във видеоклип, споделен в X, известен преди като Twitter, обвинявайки Секстън, че го е накарал да млъкне, защото демократът по-рано е предложил вот на недоверие срещу председателя.

„Много е тревожно това, на което сме свидетели тук... това вече не изглежда като демократичен орган“, каза Джоунс, който беше изключен през април, след като той и двама други демократи призоваха за реформа на оръжията по време на протест в сградата на щатската камара след стрелбата на 27 март в Covenant School, при която загинаха три 9-годишни и трима възрастни.

Републиканците пощадиха конгресмена Глория Джонсън, но гласуваха за изключване на Джоунс и конгресмена Джъстин Пиърсън – и двамата чернокожи – само за да ги върнат обратно, за да довършат редовната сесия временно. Всеки от тях спечели специални избори за местата си по-рано този месец, което направи завръщането им в камарата за постоянно, точно навреме за специалната сесия, свикана от губернатора Бил Лий.

Губернаторът, републиканец, беше настоял законодателната власт да приеме заповед за закон за защита след стрелбата в Covenant School. Но законодателите отложиха редовната сесия, без да го направят, и Лий ги извика обратно в столицата за специалната сесия, която беше свикана на 21 август.

Повторения Джъстин Пиърсън, Джъстин Джоунс и Глория Джонсън напускат Капитолия на щата Тенеси в Нешвил на 6 април. ) Представителите Джъстин Пиърсън, Джъстин Джоунс и Глория Джонсън напускат Капитолия на щата Тенеси в Нешвил на 6 април. Чейни Ор/Ройтерс/ФАЙЛ

След повече от седмица законодателните постижения са малко, според The ​​Tennessean, който съобщава за безизходица между двете камари, въпреки факта, че се държат от една и съща партия. Докато Камарата приема законодателство, Сенатът посочи, че е готов да приеме много малко и само един законопроект е бил приет и в двете камари, съобщава вестникът.

Всяко значимо законодателство, свързано с оръжията, беше до голяма степен игнорирано, което разстройва защитниците на контрола върху оръжията. В понеделник Лий поиска от ръководството на Сената да разгледа 12 законопроекта, свързани с психичното здраве и училищната сигурност, наред с други, съобщи The Tennessean.

Джоунс за първи път бе изключен от работа в понеделник заради острото си порицание на предложенията, които биха позволили на частните училища да приемат свои собствени правила за носене на оръжие, наричайки предложенията „осъдителни“, „глупави“ и „обидни“.

По-късно Джоунс беше изключен от темата по време на дискусия относно законопроект, позволяващ на местна полиция или шерифска служба да назначи служител в училище, което все още няма такъв.

„Това, от което се нуждаят нашите училища, са специалисти по психично здраве. Имаме нужда от финансиране за психично здраве, за консултанти. Трябва да плащаме по-добре на нашите учители. Нямаме нужда от повече полиция в нашите училища“, каза Джоунс.

Това предизвика гласуването за заглушаване на Джоунс, което вбеси демократите и защитниците на контрола над оръжията в галерията, които крещяха в знак на протест. Секстън нареди галерията да бъде изчистена „заради непристойно поведение“.

„Всеки един демократ изглежда е напуснал камарата“, каза лидерът на мнозинството Уилям Ламбърт, обвинявайки ги, че „изоставят работата и постовете си“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР