Камарата на представителите на САЩ в сряда блокира започването на

...
Камарата на представителите на САЩ в сряда блокира започването на
Коментари Харесай

Блокираха импийчмънта на Доналд Тръмп

Камарата на представителите на Съединени американски щати в сряда блокира започването на процедурата по импийчмънт за американския президент Доналд Тръмп, инициирана от конгресмен Ал Грийн от Тексас, представляващ Демократическата партия. Това заяви АП.

Грийн предложи да стартира процедурата за импийчмънт заради обидните забележки на президента към няколко дами от прогресивното крило на Демократическата партия.

В неделя Тръмп изпрати Twitter известия за дами от опозиционната Демократическа партия, които бяха възприети като обидни и расистки. Президентът им предложи " да се върнат " и " да оказват помощ да се поправят изцяло разрушените и незаконни места, откъдето са пристигнали ".

Тръмп обаче не посочи кой има поради, само че, както отбелязва малкия екран NBC, явно е въпрос за няколко дами от Камарата на представителите, които принадлежат към прогресивното крило на Демократическата партия. Освен Илхан Омар, която се реалокира в Съединени американски щати от Сомалия на 12-годишна възраст, те включват Рашида Тлайб, Александрия Окасио-Кортес и Аяна Прессли. Последните три са родени в Съединените щати, само че Тлайб е от палестински генезис, Окасио-Кортес има латиноамерикански корени, а Пресли е афроамериканка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР