Камарата на представителите на САЩ прокара законопроект за временно финансиране

...
Камарата на представителите на САЩ прокара законопроект за временно финансиране
Коментари Харесай

Долната камара на Конгреса на САЩ гласува за избягване на шътдаун

Камарата на представителите на Съединени американски щати прокара законопроект за краткотрайно финансиране на държавното управление за няколко седмици, с което се заобикаля затваряне на държавното управление (шътдаун), осведоми CNBC.

Законопроектът планува финансиране на държавното управление на сегашните равнища до 20 декември. 231 конгресмени против 192 гласоподаваха в интерес на проектозакона. Само 12 републиканци поддържаха мярката.

Сега законодателството отива в Сената. В понеделник Мич Макконъл, водачът на болшинството в горната камара, разгласи, че Белият дом е индикирал, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще поддържа проект държавното управление да продължи да работи до 20 декември. Подкрепата на президента значи, че Сенатът най-вероятно ще прокара мярката.

Правителството ще остане без пари от петък, в случай че Конгресът не прокара проекта.

Законопроектът дава опция на законодателите да реализират съглашение за дълготрайно финансиране на ръководството през идващите няколко седмици. По-рано тази година Конгресът одобри двугодишно съглашение за бюджетните равнища и за тавана на държавния дълг.

В края на 2018 година държавното управление на Доналд Тръмп остана без пари за 35 дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР