Камарата на представителите на САЩ прие Закон в подкрепа на

...
Камарата на представителите на САЩ прие Закон в подкрепа на
Коментари Харесай

Американският конгрес прие закон, който забранява на Тръмп да изкара страната от НАТО

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри Закон в поддръжка на НАТО, с който не разрешава на президента Доналд Тръмп да употребява федерални средства за дейности, целящи отдръпването на страната от Алианса.
357 конгресмени гласоподаваха в отбрана на американското участие в НАТО, единствено 22 се оповестиха срещу, а 54 не гласоподаваха.
Законът поддържа устрема на страните-членки на НАТО да отделят най-малко два % от брутния си вътрешен артикул за защита и допуска разпределяне на обилни средства за така наречен Европейска самодейност за противопоставяне на съветската експанзия
Подкрепя се приемането на Черна гора, „ солидното “ финансиране на Инициативата за европейска защита и задачата всяка страна да заделя най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита към 2024 г
Вестник The New York Times писа преди няколко дни, че Тръмп е предложил предходната година Съединени американски щати да се изтеглят от НАТО. Подобна стъпка на процедура ще унищожи 70-годишния алианс.
" НАТО е от най-голямо значение за американската сигурност и за поддържането на мира и стабилността в света ", съобщи преди гласуването водачът на болшинството в Камарата на представителите Стени Хойер.
След встъпването си в служба, американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти насочи рецензии към европейските си съдружници, че не отделят задоволително средства за защита. Европейските водачи даже заговориха за обща войска, с цел да се защитят при вероятно евакуиране на Съединени американски щати.
Сред вносителите на закона има и четирима републиканци, които обявиха, че НАТО се радва в Камарата на представителите на мощна поддръжка от двете съществени партии в страната.
Вотът се състоя няколко часа откакто Уес Мичъл, главният американски посланик за връзките с Европа, разгласи, че напуща поста си в средата на февруари с мотив персонални аргументи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР