Камарата на представителите на САЩ прие във вторник законопроект, предоставящ

...
Камарата на представителите на САЩ прие във вторник законопроект, предоставящ
Коментари Харесай

САЩ защити еднополовите и междурасови бракове със закон

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри във вторник законопроект, предоставящ федерална отбрана на еднополовите и междурасовите бракове. Това се случва откакто през юни Върховният съд анулира федералното право на аборт, което беше в действие от петдесет години.

Конгресменът републиканец Джим Джордан жигосах новия законопроект като тактичност на заплашване на демократите. „ Този ​​законопроект е просто последната част от акцията на демократите за делегитимиране и опит за заплашване на Върховния съд на Съединените щати”, твърди той.

Законопроектът от вторник не разрешава отричането на годност на брака въз основа на раса или пол. Но макар че мина през следената от демократите камара с поддръжката на 47 републиканци, той е изправен пред неразбираеми шансове да влезе в отмерено разделения Сенат за гласоподаване, където ще му трябват 60, с цел да премине.

Ако Върховният съд анулира предходното си решение, страните отново могат да лимитират гей браковете. От тези страни обаче ще се изисква да признават бракове, подписани в страни, където те остават законни.

Камарата ще гласоподава в четвъртък и законопроект за гарантиране на народен достъп до контрацепция. Демократите се надяват, че законопроектите ще ги откроят от републиканците преди междинните избори през ноември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР