Камарата на представителите на САЩ прие резолюция за ограничаване на

...
Камарата на представителите на САЩ прие резолюция за ограничаване на
Коментари Харесай

Долната камара в САЩ ограничи Тръмп да използва военна сила срещу Иран

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри резолюция за ограничение на пълномощията на президента Доналд Тръмп да употребява военна мощ против Иран, оповестиха международните организации.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри резолюцията почти напълно по партийна линия, въпреки че текстът беше подсилен и от трима републиканци, а осем от демократите гласоподаваха срещу.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че въпреки и да не е правно обвързваща и да не изисква сключване от президента, тази резолюция има значение, тъй като е " декларация на Конгреса на Съединени американски щати ".

Сега резолюцията се изпраща за гласоподаване в Сената, където републиканците държат 53 от 100 места и рядко гласоподават срещу президента. Този път обаче минимум двама сенатори републиканци показаха подготвеност да поддържат текста.

Белият дом разкритикува резолюцията. " Тази резолюция е неразумна, а приемането ѝ от Конгреса може да подкопае способността на Съединени американски щати да пазят американските жители, на които Иран продължава да се стреми да навреди ", се споделя в изказването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР