Камарата на представителите на САЩ прие необвързваща резолюция за ограничаване

...
Камарата на представителите на САЩ прие необвързваща резолюция за ограничаване
Коментари Харесай

Камарата на представителите ограничи правото на Тръмп да използва военна сила срещу Иран

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри необвързваща резолюция за ограничение на пълномощията на президента Доналд Тръмп да употребява военна мощ против Иран, няколко дни откакто той подреди да бъде погубен иранският военачалник Касем Солеймани с безпилотен аероплан, съобщи Ройтерс.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри резолюцията с 224 на 194 гласа, съвсем напълно по партийна линия. Текстът беше подсилен и от трима републиканци, а осем от демократите гласоподаваха срещу.

Резолюцията задължава президента да не стартира военни дейности против Иран и на негова територия без позволение на Конгреса.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че въпреки и да не е правно обвързваща и да не изисква сключване от президента, тази резолюция има значение, тъй като е " декларация на Конгреса на Съединени американски щати ", отбелязва ДПА.

Сега резолюцията се изпраща за гласоподаване в Сената, където републиканците държат 53 от 100 места и рядко гласоподават срещу президента. Този път обаче минимум двама сенатори републиканци показаха подготвеност да поддържат текста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР