Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за бюджета за

...
Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за бюджета за
Коментари Харесай

САЩ отделят 1 млрд. долара за Украйна

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди законопроект за бюджета за защита за 2023 година, който включва военна помощ за Украйна.

Камарата одобри законопроекта с 329 гласа, който планува разрешаване на близо 840 милиарда $ разноски за защита за фискалната 2023 година Цели 101 депутати гласоподаваха срещу мярката.

Отделна версия на годишния законопроект за отбранителната политика към момента би трябвало да бъде прегледана в Сената и по-късно и двете версии ще бъдат съгласувани в комитета на конференцията, преди законопроектът да премине през двете камари за дефинитивно приемане.

Посланикът на Украйна в Съединените щати Оксана Маркарова в обява във Фейсбук сподели, че съгласно законопроекта ще бъдат разпределени 1 милиард $ (увеличение със 700 милиона долара) в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI).

Според нея законопроектът също по този начин планува битка със зависимостта от съветската сила, което изисква всички съществени оперативни бази в зоната на отговорност на европейската командна зона на Съединени американски щати да одобряват проекти за понижаване на зависимостта от съветската сила и разпорежда на Министерството на защитата на Съединени американски щати изцяло да прекратят потреблението на съветски енергийни източници. Освен това генералният контрольор е задължен да следи потреблението на помощта за Украйна и да рапортува на Конгреса на всеки шест месеца и т.н.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР