Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за бюджета за

...
Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за бюджета за
Коментари Харесай

САЩ отделят 1 млрд. долара за Украйна

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди законопроект за бюджета за защита за 2023 година, който включва военна помощ за Украйна. Това оповестява Укринформ, базирайки се на The Hill.

Камарата одобри законопроекта с 329 гласа, който планува разрешаване на близо 840 милиарда $ разноски за защита за фискалната 2023 година Цели 101 депутати гласоподаваха срещу мярката.

Отделна версия на годишния законопроект за отбранителната политика към момента би трябвало да бъде прегледана в Сената и по-късно и двете версии ще бъдат съгласувани в комитета на конференцията, преди законопроектът да премине през двете камари за дефинитивно приемане.

Посланикът на Украйна в Съединените щати Оксана Маркарова в обява във Фейсбук сподели, че съгласно законопроекта ще бъдат разпределени 1 милиард $ (увеличение със 700 милиона долара) в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI).

Според нея законопроектът също по този начин планува битка със зависимостта от съветската сила, което изисква всички съществени оперативни бази в зоната на отговорност на европейската командна зона на Съединени американски щати да одобряват проекти за понижаване на зависимостта от съветската сила и разпорежда на Министерството на защитата на Съединени американски щати изцяло да прекратят потреблението на съветски енергийни източници. Освен това генералният контрольор е задължен да следи потреблението на помощта за Украйна и да рапортува на Конгреса на всеки шест месеца и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР