Камарата на представителите на САЩ одобри вчера безпрецедентни стимули и

...
Камарата на представителите на САЩ одобри вчера безпрецедентни стимули и
Коментари Харесай

Тръмп подписа пакета с икономически мерки за рекордните $2.2 трлн.

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди през вчерашния ден невиждани тласъци и помощи на стойност 2.2 трлн. $ за облекчение на ударите, които понася стопанската система от пандемията от ковид, заяви " Ройтерс ". Президентът Доналд Тръмп постави подписа си под документа и той закупи силата на закон. " Бяхме ударени от незабележим зложелател и то мощно ", сподели Тръмп на церемонията по подписването в Овалния кабинет.

Това е най-големият финансов пакет от ограничения, одобряван в историята на Съединени американски щати, означи " Франс прес ". Мерките бяха признати в Сената и Камарата на представителите съвсем единомислещо, което е рядко срещано събитие. То демонстрира какъв брой съществено се отнасят републиканци и демократи към пандемията в миг, когато американците страдат, а здравната система има заплаха да не издържи на напрежението, означи " Ройтерс ". " Нашата нация е изправена пред изключителна обстановка в икономическата и здравната сфера с исторически пропорции поради ковид, най-страшната пандемия от над 100 години насам ", сподели председателката на долната камара Нанси Пелоси в края на тричасовия спор.

От тези 2.2 трлн. $ 500 милиарда ще бъдат ориентирани за подкрепяне на най-тежко засегнатите промишлености, а 290 милиарда ще отидат за помощи в размер на до 3000 $ за милиони фамилии. Кредити в размер на 350 милиарда ще бъдат отпуснати на дребния бизнес, 250 милиарда са планувани за помощи за безработица, а най-малко 100 милиарда $ ще бъдат ориентирани към лечебни заведения и други институции от системата за опазване на здравето. Тридесет милиарда ще бъдат употребявани за създаването на ваксини и медикаменти против COVID-19.

Закон от времето на Корейската война

Броят на болните от COVID-19 в Съединени американски щати надвиши през вчерашния ден 100 хиляди души, заяви университетът " Джонс Хопкинс ". Въпреки че е страната с най-вече инфектирани в света, умрелите в Съединени американски щати от ковид са по-малко спрямо други страни - 1544.

Тръмп подреди на компанията " Дженерал мотърс " да създава респиратори за лечебните заведения, които лекуват инфектирани с ковид пациенти. " Това решение ще разреши да се подсигурява бързото произвеждане на респиратори, които ще спасят американски животи ", сподели той. С подписването на заповедта Тръмп се базира на закон от времето на Корейската война, който дава право на президента да изисква от компании да подписват контракти и да извършват поръчки, считани за нужни за задачите на националната защита.

Нюйоркската фондова борса завърши вчерашния ден с намаляване на котировките, само че регистрира като цяло голям скок на седмична база. Дау Джоунс означи напредък от 17,6 % за седмицата - най-голямото седмично нарастване за промишления показател от юни 1931 година. За Насдак и Сандард енд Пуърс 500 седмичният напредък е надлежно 9.1 на 100 и 10.3 на 100. Според анализатори повода за стабилизирането на финансовите пазари, разтърсени от рецесията с новия ковид, е намесата на централните банки. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1184)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР