Камарата на представителите на САЩ одобри снощи с голямо мнозинство

...
Камарата на представителите на САЩ одобри снощи с голямо мнозинство
Коментари Харесай

САЩ улесняват военната помощ за Украйна с програма от Втората световна война

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди нощес с огромно болшинство реактивирането на Закона " заем-наем " (lend-lease), който през Втората международна война оказа помощ за успеха над Германия, съобщи Ройтерс.

" Законът " заем-наем " от 2022 година в отбрана на демокрацията в Украйна " бе признат с 417 гласа " за " и 10 " срещу " от долната камара, откакто три седмици преди този момент беше утвърден единомислещо от Сената. Сега ще бъде изпратен в Белия дом за подписа на президента Джо Байдън, след което ще влезе в действие.

Така ще бъде възродена стратегия от времето на Втората международна война, която позволяваше на Вашингтон без бюрократични спънки да отдава чартърен и на лизинг американска военна техника и оръжия на съдружниците си. В съответния случай законът ще облекчи даването на военна помощ на Украйна, както и на други наранени страни от съветската инвазия в Източна Европа като Полша. Съединени американски щати ще могат да дават на Украйна съоръжение под изискване, че то ще бъде заплатено след това.

" Днес украинският народ е на фронтовата линия в борба за демокрацията и срещу тиранията и Съединени американски щати би трябвало да му дават с всички вероятни средства филантропична и военна помощ ", разгласи депутатката от Конгреса Мери Гей Сканлън в апела си законопроектът да бъде утвърден.

По-рано през вчерашния ден президентът Байдън изиска от Конгреса да отпусне спомагателни 33 милиарда $ на Украйна, в това число 20 милиарда $ за оръжия, муниции и друга военна помощ, напомня Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР