Камарата на представителите на САЩ одобри отпускането на 100 милиона

...
Камарата на представителите на САЩ одобри отпускането на 100 милиона
Коментари Харесай

Със 100 млн. долара САЩ ще обучават украински пилоти на свои изтребители

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди отпущането на 100 милиона $ за образование на украински водачи да ръководят американски самолети, съобщава " Дифенс нюз ".

Инициативата е призната от долната камара на Конгреса като изменение на бюджета за защита за идната финансова година.

Авторът на поправката - републиканецът Адам Кинцингер, съобщи, че мярката ще улесни прекосяването на украинската войска към западно съоръжение в бъдеще.

През март украинският президент Володимир Зеленски изиска американски изтребители F-15 и F-16. Украинските водачи, привикнали със старите МиГ-29 и самолетите " Сухой " от руско време, обаче не са подготвени да употребяват американски изтребители - развой, който може да отнеме месеци.

Кинцингер уточни, че Съединени американски щати са подготвени да стартират образование на украински водачи в бази в Мисисипи и вероятно в Тексас. Според депутата ще са нужни към три месеца, с цел да се научат основите на пилотирането на изтребители F-15 и F-16.

В четвъртък Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди бюджета за защита на страната за финансовата 2023 година (която ще стартира на 1 октомври тази календарна година) на обща стойност към 840 милиарда $. Сенатът към момента не е разгледал плана на бюджета. След като това се случи, ще бъде свикана комисия, която да съгласува детайлностите по двата плана.

Двете камари ще би трябвало още веднъж да гласоподават за съгласувания документ, след което той ще бъде предаден за сключване на президента.

Ако поправката на Кинцингер премине през всички стадии на утвърждение на бюджета за защита, САЩ ще могат да стартират образование на украински водачи през идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР