Камарата на представителите на САЩ одобри огромен военен бюджет в

...
Камарата на представителите на САЩ одобри огромен военен бюджет в
Коментари Харесай

САЩ одобри военен бюджет от 738 млрд. долара за Пентагона

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди голям боен бюджет в размер на 738 милиарда $, обхващащ всички военни разноски на Пентагона от фамилните отпуски на бойците до покупката на нови изтребители и основаването на американски Космически сили като независим тип въоръжени сили в границите на Военновъздушни сили, предадоха Ройтерс и ДПА.
Създаването на Космически сили като обособен клон във въоръжените сили е самодейност на президента Доналд Тръмп.
В поддръжка на законопроекта гласоподаваха над 377 конгресмени и единствено 48 бяха срещу, което удостоверява традицията за двупартиен консенсус по военните разноски от доста години. Този резултат е задоволителен законопроектът да бъде изпратен за утвърждение в Сената. Доналд Тръмп даде обещание да го подпише незабавно след приемането му от двете камари на Конгреса, с което той ще стане закон.
Някои от най-либерално настроените конгресмени показаха неодобрение, че демократите, които са болшинство в Камарата, не са били настоятелни за повече отстъпки от Тръмп и за по-либерални политики. Те са недоволни и от лавинообразно възходящите военни разноски на страната.
"Този президент желае да прибави над 100 милиарда $, с цел да продължава безкрайни и неоторизирани войни, да забрани транссексуални на служат във въоръжените сили, да резервира базата в Гуантанамо ", сподели конгресменът демократ Марк Рокан, представен от Асошиейтед прес.
АП отбелязва, че демократите са се отказали от поправката, която предвиждаше възбрана за Тръмп да трансферира пари от сметките на Пентагона за градежа на стената по границата с Мексико. Те са се отказали и от ограничения в отбрана на транссексуални военни, както и от още няколко свои претенции.
Републиканците пък са се отказали от настояването на Тръмп за 7,2 милиарда $ директно от военния бюджет за финансиране на градежа на стената.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР