Камарата на представителите на САЩ одобри днес законопроект, който предвижда

...
Камарата на представителите на САЩ одобри днес законопроект, който предвижда
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри легализиране на марихуаната

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди през днешния ден законопроект, който планува декриминализация на федерално ниво на и изваждането й от листата на неразрешените субстанции, съобщи ДПА. Този акт се преглежда като първа стъпка към реформиране и отказване на войната против дрогата, въпреки че шансът на законопроекта да мине и през Сената е най-малък, без което той не може да стане закон.
Законопроектът бе препоръчан от демократите и съвсем всички техни конгресмени го поддържаха, наред с някои либертариански настроени републиканци. Резултатът от вота бе 228 против 164 гласа. Одобряването на законопроекта от долната камара може да принуди бъдещия президент Джо Байдън да работи по казуса за канабиса и на нивото на изпълнителната власт, когато встъпи в служба.
 Организация на обединените нации: Марихуаната не е рисков опиат Организация на обединените нации: Марихуаната не е рисков опиат
Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции гласоподава за унищожаване на канабиса от листата с най-опасните опиати в света. Този ход...
Байдън като сенатор бе последовател на твърдата линия по отношение на престъпността, само че в кандидат-президентската си акция застъпи по-умерени възгледи. Вицепрезидентката Камала Харис обаче, която до идващия месец към момента е сенатор, е измежду основните поддръжници на легализирането на марихуаната. Тя е казвала нееднократно, че Конгресът би трябвало да работи, с цел да в профил бремето на присъдите, наложени поради марихуана, тъй като хората с такива присъди мъчно си намират работа и жилища.
Марихуаната към този момент е легализирана в към 30 щата - за медицински цели или за развлечение. На изборите през ноември в редица щати – както извоювани от демократите, по този начин и от републиканците, бяха прокарани редица ограничения в посока на узаконяване на марихуаната, напомня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР