Камарата на представителите на САЩ одобри бюджета за отбрана в

...
Камарата на представителите на САЩ одобри бюджета за отбрана в
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри Космически сили към $738 млрд. бюджет за отбрана

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди бюджета за защита в размер на 738 милиарда $. Законопроектът обезпечава за първи път 12 седмици отпуска по майчинство и бащинство на федерални чиновници и основава Космически сили, което е боен приоритет на президента Доналд Тръмп, осведоми " Ройтерс ".

В следената от демократите камара гласоподаваха 377 конгресмени против 48. Сега законопроектът за защита ще бъде гласуван в следения от републиканците Сенат, където се чака да бъде прокаран до края на идната седмица.

Тръмп разгласи, че ще се подпише под проектозакона щом бъде прокаран в Конгреса.

" Уоу! Всички наши цели са включени в окончателния законопроект (NDAA). Увеличаваме заплатите на нашите бойци, обновяваме нашата войска, плащаме за наставнически отпуск, гранична сигурност и Космически сили! Конгрес - не забавяй това повече. Веднага ще се подпиша под историческото законодателство за защита ", написа американският водач в " Туитър ".

Проектозаконът планува основаване на Космически сили на Съединени американски щати - шестият тип въоръжени сили на Съединени американски щати, които ще бъдат към Военновъздушни сили.

Няколко демократи и републиканци гласоподаваха срещу мярката, тъй като не включва политика, която да ограничи пълномощията на Тръмп за водене на война, в това число възбрана за подкрепяне на военната акция на Саудитска Арабия в Йемен.

Бюджетът за защита за фискалната 2020 година не не разрешава на президента да употребява военни фондове за създаване на стена по границата с Мексико.

Прокараният законопроект планува увеличение на разноските за защита с 20 милиарда $ или 2,8 на 100. Законодателството включва 658,4 милиарда $ за Министерството на защитата и за стратегиите за национална сигурност на енергийното ведомство, 71,5 милиарда $ ще бъдат отделени за продължаващите войни в чужбина и 5,3 милиарда $ изключително финансиране за възобновяване на вреди в резултат на естествени катаклизми.

В законодателството се планува 3,1% нарастване на заплатите на бойците - най-голямото от десетилетие. За първи път се обезпечават 12 седмици отпуска по майчинство и бащинство на федерални чиновници, за което демократите мощно упорстваха.

Пентагонът ще закупи още 12 изтребителя Ф-35 и се не разрешава продажба на изтребителите на Турция.

Предложеният проектозакон за фискалната 2020 година включва налагане на наказания, свързани със строителството на " Северен поток-2 " и " Турски поток " и възбрана за съдействие с Русия на военно равнище.

Според създателите на законопроекта Тръмп би трябвало да наложи наказания на Турция за С-400.

Предвидени са и 300 милиона $ финансиране за сигурността на Украйна, както и нови компетенции за крилати ракети и други оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР