Камарата на представителите на САЩ гласува и одобри спасителният план,

...
Камарата на представителите на САЩ гласува и одобри спасителният план,
Коментари Харесай

Конгресът прие окончателно първия спасителен коронаплан на Джо Байдън

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава и утвърди избавителният проект, препоръчан от новия президент на страната Джо Байдън на стойност 1,9 трилиона $. Той ще бъде изпратен в Белия дом за автограф и влизането му в действие като закон, оповестява CNN, представена от БГНЕС
Законопроектът получи дефинитивно утвърждение в Камарата на представителите, откакто Сената направи редица промени и го одобри през уикенда.
Пакетът включва стимулиращи ограничения до 1400 $ на човек за някои американци, уголемява компенсациите за пандемия при безработица и ще изпрати милиарди долари в помощ на щатите и общините.
Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели: " Текстът на законопроекта ще бъде прегледан, отпечатан и подписан от съответните водачи в Камарата и Сената ".
Секретарите на Камарата ще предадат законопроекта в Белия дом, с цел да го подпише президентът. След като Байдън го подпише, времето за деяние сред законопроект от 600 страници и парите, достигащи до джобовете на хората, може да бъде релативно бързо.
 И Сенатът утвърди големият избавителен пакет от помощи, чака се автограф на Тръмп И Сенатът утвърди големият избавителен пакет от помощи, чака се автограф на Тръмп
След Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за финансовата 2021 г.(стартирала на 1 октомври), както и пакет...
Що се отнася до помощта от 1400 $ на човек, тя няма да стигне едновременно до всички планувани. Тези, чиято банкова информация се съхранява в IRS, евентуално ще получат парите първо, тъй като те ще бъдат подадени непосредствено в техните сметки.
Президентът Байдън похвали утвърждението на Спасителния проект няколко минути откакто той беше утвърден от Камарата. Байдън даде обещание да го подпише в петък. " Това законодателство се пробва да даде гръбнак нацията - главните служащи, работливите хора, които са построили страната, хората, които поддържат тази страна да имат късмет за битка. Надявам се избавителният проект на Съединени американски щати да стане закон в Белия дом в петък, закон за хората в дома на хората ", сподели Байдън в изказване.
Ето кое е най-важното:
- Плащания до 1 400 щатски $ на човек, които ще доближат почти 90% от семействата
- Увеличение до 300 щатски $ на седмичните компенсации за безработица
 Тръмп отхвърли избавителния пакет от 900 милиарда $, назова го срам Тръмп отхвърли избавителния пакет от 900 милиарда $, назова го " срам "
Президентът Доналд Тръмп отхвърли подпомагащият стопански пакет за превъзмогване на рецесията с ковид за 900 милиарда $. То...
- Разширяване на данъчния заем за деца до 3 600 щатски $ на дете
- Държавна и локална помощ от 350 милиарда $, както и милиарди долари за учебни заведения, които да оказват помощ на учениците да се върнат в класната стая, да оказват помощ на дребния бизнес, обиден от пандемията, за научни проучвания и разработка.
- Удължаване на на периода за приемане на 15% нарастване за храна до септември
- Помощ на семействата с ниски приходи да покриват наема си
- Отпускане на федералните дотации за награди за политиките на Закона за налични грижи по-щедри и дава 8,5 милиарда щатски $ на селските лечебни заведения и доставчиците на здравни услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР