Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие законопроекта за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие законопроекта за
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ прие нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри законопроекта за стягане на глобите срещу Русия, Иран и Северна Корея, предадоха Франс прес и ТАСС. Конгресмените поддържаха приемането на мярката с 388 гласа " за " при единствено два " срещу ".

Проектът мина с голямо болшинство, макар възраженията на президента Доналд Тръмп. Сега президентът е изправен пред алтернативата - да му наложи несъгласие или да се съобрази с новите ограничения, изключително с тези по отношение на Москва.

Законопроектът получи мощна поддръжка, както от страна на съпартийците на Тръмп от Републиканската партия, по този начин и от Демократическата партия. Сега той би трябвало да бъде признат и от горната камара на американския Конгрес - Сената, преди да отиде при президента, който да го подпише или да му наложи несъгласие.

Политическите водачи в Сената към този момент не са споделили по кое време могат да прегледат законопроекта. Белият дом съобщи, че изследва признатия от Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати законопроект за стягане на глобите против Русия, Северна Корея и Иран.

" Макар президентът да поддържа налагането на строги наказания против Северна Корея, Иран и Русия, Белият дом изследва законопроекта на камарата и чака на бюрото на президента да бъде показан финален вид на законодателни ограничения ", сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Говорителят на иранския парламент Али Лариджани съобщи, че иранските депутати наблюдават деликатно дейностите на Съединени американски щати, изключително новите наказания против Иран и Русия, съобщи иранската организация "Alalam ", представена от Фокус.

"Имаме потенциала да предприемем доста ограничения, с цел да отговорим съразмерно на американските дейности ", съобщи Лариджани. Той добави, че иранските депутати ще обсъдят дейностите на Съединени американски щати в разнообразни парламентарни комисии.

Според него решението за нови наказания демонстрира, че Вашингтон се е провалил в отговорностите си по нуклеарното съглашение. "Имаме добър нуклеарен капацитет и можем да променим обстановката незабавно ", акцентира Али Лариджани.

Снимка: BBC
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР