Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие във вторник

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие във вторник
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ осъди расистките изявления на Доналд Тръмп

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри във вторник резолюция, с която осъди оскърбителните изказвания на президента Доналд Тръмп по адрес на четири представителки на малцинствата от Демократическата партия, оповестяват осведомителните организации.

Резолюцията бе призната с 240 гласа на 187, като представителите на Републиканската партия солидно ѝ се опълчиха. Само четирима републиканци поддържаха препоръчаната от демократите резолюция, която няма юридически последици за президента.

Резолюцията бе готова от конгресмена демократ Том Малиновски, който е роден в Полша. В текста ѝ се споделя, че Камарата на представителите "решително осъжда расистките изявления на президента Доналд Тръмп ", които съгласно законодателите "са узаконили и засилили страховете на новите американци и хората с друг цвят на кожата ". В нея се акцентира, че хората, които са приели американско поданство, са същите като американците, чиито фамилии са живели в Съединени американски щати в продължение на доста години.

В края на предходната седмица Тръмп атакува в Туитър група цветнокожи представителки на Демократическата партия, като ги прикани да се върнат в страните, от които в началото са пристигнали, вместо да подлагат на критика Съединени американски щати.

Тръмп не сподели поименно кого засяга, само че очевидно имаше поради демократките Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли. Само една от тях е родена отвън Съединени американски щати - Омар, която е от Сомалия. Групата от четирите дами, считани за "прогресистки " в Демократическата партия, постоянно се изрича остро против президента, по-конкретно по имиграционни въпроси.

"Защо те не се върнат, с цел да оказват помощ да се оправят тотално унищожените и изнемогващи от престъпност места, откъдето са пристигнали ", предложи Тръмп в Туитър.

Илхан Омар прикани за импийчмънт на президента и го упрекна в нарушаване на правата на индивида. Друг конгресмен от Демократическата партия - Ел Грийн от щата Тексас, съобщи, че ще задейства процедура по импийчмънт през днешния ден.

Републиканците споделят, че демократите употребяват врявата към изказванията на Тръмп, с цел да отбележат политически точки, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР