Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри бюджета на

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри бюджета на
Коментари Харесай

Долната камара на Конгреса определи 700 млн. долара бюджет за отбрана

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди бюджета на Пентагона за 2018 година в размер на 700 милиарда $, в който са планувани 4,6 милиарда $ за противопоставяне на Русия в Европа, съобщи БГНЕС.
По информация на The Washington Post, 356 конгресмени са подкрепили плана, а 70 са били срещу. Очаква се Сенатът да утвърди бюджета, откакто този вид, гласуван в Камарата на представители, беше координиран на договаряния с представители на горната камара на американския Конгрес.
Според пояснителните материали, " се позволява да бъдат изразходени 4,6 милиарда за реализация на " Инициатива за въздържане в Европа ", за да се укрепи доверието на съдружниците от НАТО и да се усили военният капацитет на Съединени американски щати в Европа ". От тази сума 100 милиона $ могат да бъдат изразходвани за възстановяване на отбранителната дарба на прибалтийските страни.
Освен това се позволява на държавният секретар и министъра на защитата да изразходват 350 милиона $ за оказване на военна помощ на Украйна, включваща доставка на отбранителни оръжия.
С бюджета се планува армията на Съединени американски щати да бъде увеличена с 20 000 бойци, както и да има нарастване на заплатите на американските военни.
Много е евентуално обаче бюджетът да не остане в размер на 700 млн. $, тъй като занапред ще би трябвало да бъде избран държавния бюджет на Съединени американски щати. Конгресът ще се опита да одобри федералния бюджет доникъде на декември. Възможно е понижението на бюджета за защита да е с 80 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР