Камарата на представителите на Конгреса на САЩ не успя днес

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ не успя днес
Коментари Харесай

Камарата на представителите с неуспешен опит да отхвърли ветото на Тръмп по спора за стената по границата

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати не съумя през днешния ден да отхвърли ветото на президента Доналд Тръмп върху резолюцията ѝ за анулация на изключителното състояние по границата с Мексико.

То бе оповестено от Тръмп предишния месец, с цел да обезпечи финансиране на градежа на стената по границата, която желае да вдигне, съобщи Ройтерс. Демократите, които имат болшинство в камарата, не съумяха да съберат задоволителна поддръжка измежду републиканците, с цел да реализиран нужното болшинство от две трети и ветото да бъде отхвърлено. При този излаз от гласуването (248 за и 181 против) Тръмп може да продължи да пренасочва пари от федералния бюджет за планове, свързани със градежа на стената.

Сега борбата към оповестеното от президента изключително състояние се придвижва в съдилищата, където то се оспорва. При днешното гласоподаване в Камарата на представителите демократите бяха подкрепени от към 15 републиканци, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР