Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати прие закон,

...
Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати прие закон,
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ атакува парите на Путин

Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати одобри закон, задължаващ администрацията на президента Доналд Тръмп да проверява благосъстоянието на съветския му сътрудник Владимир Путин. В признатия с огромно болшинство от двете партии - Демократическата и Републиканската - документ, озаглавен Закон за прозрачността на Владимир Путин, съветският държавен глава е упрекнат в подкопаване на демокрацията в страната си.

"По преценка на Конгреса Съединените щати би трябвало да създадат повече, с цел да изложат на показ корупцията на Владимир Путин, чието непочтено добито благосъстояние може би е най-мощният световен знак на непочтеността му и упоритите му старания да подкопава демокрацията в Руската федерация ", се споделя в текста.

Нормативът задължава шефа на Националното разузнаване в съдействие с Държавния департамент и Министерството на финансите да откри размера и местонахождението на благосъстоянието на Путин. Докладът би трябвало да обгръща неговото и на фамилията му чисто положение, източниците му на приход, вложения, банкови сметки, недвижими парцели и кухи компании, от които би могъл да се възползва - както в Русия, по този начин и в чужбина. Освен това в него би трябвало да бъдат разкрити приходите на длъжностни лица и предприемачи - "най-важните съветски високопоставени политически фигури и олигарси ", които поддържат Путин.

Ако законът бъде утвърден от Сената, той ще би трябвало да бъде подписан и от президента, с цел да влезе в действие. След което шефът на националното разузнаване ще разполага със 180 дни, с цел да показа заключенията си.

В края на февруари, когато стана известно за проектозакона, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков го дефинира като "русофобски напъни ", които не трябва да се възприемат съществено. В Съвета на Руската федерация пък дефинираха начинанието като опит за оказване на психически напън над Русия. "При всичкото им предпочитание няма да им се получи да трансфорат Русия в парий ", изрази убеденост членът на интернационалния комитет на Горната камара на съветския парламент Олег Морозов.

Много специалисти във Вашингтон обаче считат, че едно по-прецизно познаване на благосъстоянието на Путин ще е потребно в битката с трансграничната корупция и ще даде на Съединените щати по-добри позиции по отношение на противника им. Според някои изказвания съветският президент е надали не най-богатият човек в света и по-голямата част от активите му са следени от него чрез мрежа от съдружници и олигарси.

"Макар че надали в един обществен отчет може да има особени елементи за противозаконното благосъстояние на Путин, осветяването на огромните притежания на фамилията му и приблизителната оценка на това, което е откраднал от съветската страна, нанасят удар по изключително едва място - корупцията вкъщи, за водач, радващ се на непрекъснато висок рейтинг ", счита специалистът по стопански наказания към Атлантическия съвет Брайън О'Тул, представен от "Нюзуик ".

Освен това нанасянето на удар по благосъстоянието на Путин и намесването на фамилията му в разбора сигурно ще го ядоса, което ще е "немаловажен резултат ", добавя О'Тул.

Иначе, съгласно последните публични данни от април 2018-а, приходът на съветския президент за 2017-а е бил 18.7 млн. рубли (252 хиляди евро) и той е имал жилище, гараж, автомобил ГАЗ М-21 ( "Волга "), Лада 4X4 "Джунгли " и автомобилно ремарке "Скиф ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР