Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува през тази

...
Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува през тази
Коментари Харесай

Конгресът ще утвърди с гласуване разследването за импийчмънт

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласоподава през тази седмица за одобряване на следствието за импийчмънт против президента Донлад Тръмп - демократите не престават с формален избор, откакто в началото възразяваха против процедурата, съобщи CNN.

Тази стъпка се подхваща в отговор на изказванията на Белия дом и републиканците в Конгреса, че следствието за импийчмънт не е законно, защото не е получило публична глоба.

Гласуването ще се състои в четвъртък.

По-рано републиканците нападнаха законността на следствието за импийчмънт в съда.

През предходната седмица съдията Берил Хауъл от федералния съд във Вашингтон постанови, че Камарата на представителите не е задължена да приема официално решение, с цел да стартира процедурата, и че следствието е законно.

Съдията задължи министерството на правораздаването да даде на Конгреса цялостния отчет от следствието на спецпрокурора Робърт Мълър по съветската интервенция в американската политическа система.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси дефинира решението на съда като " още един удар против опитите на президента Тръмп да се сложи над закона ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР