Камарата на представителите на американския Конгрес прие късно снощи бюджетно

...
Камарата на представителите на американския Конгрес прие късно снощи бюджетно
Коментари Харесай

САЩ ще избегнат дефолт поне до 7 декември

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри късно нощес бюджетно съглашение на стойност 853 милиарда $, което ще разреши на държавните служби да продължат работа до 7 декември, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Така конгресмените предотвратиха затварянето на държавни служби, което се обрисуваше идната седмица.

Камарата на представителите одобри бюджетния закон с 361 гласа " за " и 61 гласа " срещу ", откакто предходната седмица Сенатът одобри този бюджет.

Сега законът отива при президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който сподели, че ще го подпише. Неговият автограф ще предотврати отчасти затваряне на държавните служби, което трябваше да стартира в понеделник - единствено няколко седмици преди частичните избори за Конгрес на 6 ноември.

Бюджетът планува 675 милиарда $ за министерството на защитата и повишение на заплатите на военните с 2,6 на 100, което е най-голямото им повдигане от девет години. Увеличени са плануваните разноски за опазване на здравето, обучение, труд и други организации, в това число има покачване на бюджета с 5 % за Националния здравен институт.

Тръмп даде обещание за подпише закона макар недоволството му, че не са планувани средства за неговата от дълго време обещана стена по американско-мексиканската граница - факт, който президентът дефинира като " безразсъден "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР