Камарата на представителите и Сенатът на щата Ню Йорк гласуваха

...
Камарата на представителите и Сенатът на щата Ню Йорк гласуваха
Коментари Харесай

В Ню Йорк забраняват премахването на ноктите на котките

Камарата на представителите и Сенатът на щата Ню Йорк гласоподаваха да бъде неразрешено премахването на ноктите на котките, с изключение на по медицински аргументи, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Губернаторът Андрю Куомо още не е подписал проектозакона, който планува санкция от 1000 $ за ветеринари, извършващи процедурата.

"Премахването на ноктите на котките е ужасна, само че честа интервенция. Тя води до болки и дискомфорт, продължаващи цялостен живот. Преживяват ги хиляди котки " - сподели Линда Розентал от Демократическата партия, която е основател на възбраната.

Асоциацията на ветеринарите в щата Ню Йорк не е съгласна със възбраната. Специалистите акцентират, че здравето на притежателя на животното също може да я постанова и следователно алтернативата може да е занемаряване или евтаназия.

Някои ветеринари обаче са съгласни, че процедурата е варварска и води до трайно осакатяване, болежка и поведенчески проблеми.

Премахването на ноктите на котките е неразрешено в доста европейски страни, а в Съединени американски щати - в Сан Франциско, Лос Анджелис и Денвър, само че никой различен щат до момента не е дал своя вот против процедурата, при която пръстчетата на животните се ампутират до първата става.

Котешките нокти са свързани с костта, по тази причина за отстраняването им ветеринарите режат през сухожилия и нерви. Привърженици на възбраната акцентират, че четвърт или повече от домашните котки в Съединени американски щати са с отстранени нокти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР