Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), която

...
Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), която
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ си гласува правомощия да съди подчинени на Тръмп

Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), която е доминирана от Демократическата партия, гласоподава да се дадат на конгресмените ясни пълномощия да съдят фигури от администрацията на президента Доналд Тръмп, които подценяват призовките на Конгреса, започвайки с някогашния консултант на Белия дом Дон Макган, който се чака доста скоро да бъде даден на съд, оповестява " Ройтерс ".

В ескалация на множеството следствия против Тръмп и доближения му кръг, конгресмените гласоподаваха с 229 гласа " за " и 191 " срещу " в поддръжка на мярката. Тя позволява на комисиите към Камарата на представителите да завеждат каузи във федерален съд, търсейки заповеди от съдии, с цел да принудят хората на Тръмп да сътрудничат на публични претенции на Конгреса за предоставяне на показания или доказателства.

Мярката упълномощава правната комисия към Камарата на представителите да търси правосъдна заповед за използване на призовки, свързани с отчета на специфичния прокурор Робърт Мюлър за намесата на Русия през 2016 година в американските президентски избори. Комисията се стреми към нередактирана версия на отчета, както и главните доказателства от следствието и обвързваните с него документи и показания.

Демократите признаха невиждания темперамент на решението.

" Това не е правено до момента. Но не сме и виждали в никакъв случай такова навсякъде правене на обструкции от администрацията на всички претенции за информация от страна на Камарата на представителите ", посочи ръководителят на правната комисия Джерълд Надлър, допълвайки: " Трябва да отидем в съда, с цел да задействаме призовките. "

Надлър уточни, че той щял да отиде в съда " допустимо най-бързо " против Дон Макган, с цел да го принуди да свидетелства за опитите на президента от Републиканската партия да попречва следствието на Робърт Мюлър.

Макган, главен очевидец в отчета на Мюлър, през предишния месец се опълчи на призовка да даде показания и документи, откакто Белият дом му подреди да не сътрудничи на правната комисия.

Надлър съобщи, че други очевидци, като някогашната директорка на връзките на Белия дом Хоуп Хикс и някогашния асистент на Макган Ани Доналдсън, също ще бъдат изправени пред правосъдни дейности, в случай че се опълчват на призовки на комисията, изискващи техните показания по-късно този месец.

Мярката също по този начин укрепва процеса за други комисии да подхващат сходни дейности. Половин дузина комисии към Камарата на представителите изследват ръководството на Тръмп и персоналните му притежания.

Комисията за положенията и средствата се стреми да получи данъчните му заявления. Други комисии изследват финансовите му документи и документи по отношение на политиките, вариращи от разделянето на фамилии на имигранти до даването на нуклеарни технологии на Саудитска Арабия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР