Камарата на общнините отхвърли вчера опита на опозиционната Лейбъристка партия

...
Камарата на общнините отхвърли вчера опита на опозиционната Лейбъристка партия
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли опита на лейбъристите да прокарат решение, блокиращо Брекзит без споразумение

Камарата на общнините отхвърли през вчерашния ден опита на опозиционната Лейбъристка партия да прокара решение, блокиращо Брекзит без съглашение посредством лишаване на контрола на държавното управление върху парламентарния дневен ред, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

При гласуването 309 депутати се оповестиха против предлагането на лейбъристите, а 298 го поддържаха. Ако то бе минало, съперниците на излизане от Европейския съюз без съглашение биха получили обезпечено парламентарно време на 25 юни да внесат съответния законопроект, разяснява Българска телеграфна агенция.

" Това е единствено началото, а не краят на нашите опити да блокираме излизане без договорка ", сподели след неупешния избор представителят на лейбъристите по въпросите на Брекзит Киър Стармър. Той се зарече, че неговата партия " стои в подготвеност да употребява всички вероятни механизми, с цел да избави работни места, стопанската система и популацията от пагубните последствия от Брекзит без договорка ".

Въпреки че вчерашният несполучлив избор затваря една опция пред законодателите да предотвратят излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение, гъвкавостта на английската парламентарна система дава късмет за намирането на други средства през идващите седмици и месеци, показва Ройтерс.

Десет депутати от ръководещата Консервативна партия са кандидати да заменят Тереза Мей като водач на партията и министър председател. Някои от тях, включително любимецът Борис Джонсън, споделят, че Англия ще напусне на 31 октомври Европейски Съюз, както е по проект, без значение със или без договорка. Опозиционните депутати се притесняват, че бъдещият министър председател може да разгласи отмора в съвещанията на Камарата, с цел да може несмущаван да прокара Брекзит без договорка. Киър Стармър сподели през днешния ден, че предлаганият от лейбъристите законодателен акт ще значи, че " Народното събрание не може да бъде изключен от процеса на Брекзита ", отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР