Камарата на общините отхвърли тази вечер предложението на британския премиер

...
Камарата на общините отхвърли тази вечер предложението на британския премиер
Коментари Харесай

Камарата на общините отряза Борис Джонсън за предсрочни избори

Камарата на общините отхвърли довечера предлагането на английския министър председател Борис Джонсън за предварителни парламентарни избори на 12 декември, заяви ТАСС.

Искането на Борис Джонсън бе подкрепено единствено от 299 депутати, като на него му бяха потребности минимум 434 гласа, т.е. две трети от общия състав на камарата. Против се оповестиха 70 депутати.
 Европейски Съюз отново отсрочи Брекзит - този път за 31 януари 2020 година Обновена
Европейски Съюз отново отсрочи Брекзит - този път за 31 януари 2020 година

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск

Членовете на опозиционната Лейбъристка партия се въздържаха от гласоподаване, с което осуетиха проектите на премиера. За това бе реализирано единодушие в управлението на партията по-рано през днешния ден.

Беше обявено, че държавното управление на Англия е готово да поддържа проект на Шотландската национална партия и Либералните демократи за предварителни избори, в случай че през днешния ден предлагането не мине в Камарата на общините.

Очаква се, че на следващия ден държавното управление ще внесе законопроект, който ще е съвсем еднакъв с този на Либералните демократи и Шотландската национална партия . Това ще значи избори преди Коледа.

Преди месец Камарата на общините към този момент един път отхвърли настояването на премиера Борис Джонсън за предварителни избори.
 На Острова отново заговориха за предварителни избори
На Острова отново заговориха за предварителни избори

Провалът на договарянията за Брекзит ще е причината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР