Камарата на общините няма да разгледа новата сделка за Брекзит,

...
Камарата на общините няма да разгледа новата сделка за Брекзит,
Коментари Харесай

Британският парламент отказа да разгледа сделката на Борис Джонсън

Камарата на общините няма да прегледа новата договорка за Брекзит, разгласи ръководителят ѝ Джон Бъркоу в понеделник вечерта.

Бъркоу съобщи, че няма да допусне това, защото не е настъпила смяна в същността и в събитията към гласуването на контрактувания от премиера Борис Джонсън предходната седмица документ.

" Днешното искане по същността си е същото като в събота и Камарата към този момент взе решение по въпроса. Обстоятелствата са същите. Решението ми е този въпрос да не бъде обсъждан през днешния ден ", съобщи Бъркоу.

Той трябваше да се произнесе, защото парламентарният устав не позволява един и същи въпрос да бъде внасян два пъти в границите на една сесия.

Споразумението трябваше да бъде прегледано на изключителна сесия в събота, само че тогава беше призната законодателна корекция, с която беше отсрочена полемиката. Така се наложи министър председателят Джонсън да изпрати писмо в Брюксел с искане за отсрочване на излизането на страната от Европейски Съюз след 31 октомври, както изиска неотдавна призната от Народното събрание наредба. Той обаче изпрати и второ писмо, в което изяснява, че не желае ново отсрочване на Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР