Камарата на общините на канадския парламент прекъсна работа заради увеличаващите

...
Камарата на общините на канадския парламент прекъсна работа заради увеличаващите
Коментари Харесай

Канадският парламент временно спря работа заради полицейска акция срещу протестиращи

Камарата на общините на канадския парламент прекъсна работа поради увеличаващите се признаци от страна на полицията, че ще стартира да разчиства митинга на превозвачите, съобщи Асошиейтед прес. От три седмици насам стотици водачи на камиони са окупирали региона на Народното събрание в столицата, с цел да стачкуват против ограничаващите ограничения, които държавното управление вкара поради пандемията от ковид.

Полицията в Отава през вчерашния ден даде явен знак, че се готви да постави завършек на блокадата до Парламентарния рид и да отстрани камионите от региона, които са над 300. Временният шеф на полицията предизвести, че " дейностите са неизбежни ". Късно през вчерашния ден бяха задържани двама души.

Председателят на Камарата на общините Антъни Рота през днешния ден предизвести депутатите " да не се доближават до центъра на града, до момента в който не получат спомагателни разпоредби ", поради предстоящата полицейска интервенция.

Въпреки митингите на така наречен " Конвой на свободата ", през последните три седмици депутатите успяваха да организират съвещанията си без да се постанова да ги прекъсват. Столицата се трансформира в последната цитадела на превозвачите, след продължителните демонстрации и блокади, които затвориха гранични пунктове към Съединени американски щати и сложиха държавното управление на премиера Джъстин Трюдо в спешна обстановка. Подобни митинги се организираха и в градовете Торонто, Квебек, Уинипег, Едмънтън и Ванкувър. " Конвоят на свободата " въодушеви митинги на превозвачи и във Франция, Нидерландия и Нова Зеландия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР