Камарата на общините на британския парламент се събира в събота

...
Камарата на общините на британския парламент се събира в събота
Коментари Харесай

Британският парламент решава за Brexit

Камарата на общините на английския парламент се събира в събота на изключително съвещание, с цел да утвърди или отхвърли съглашение за Brexit, утвърдено на 17 октомври от срещата на върха на Европейски Съюз, оповестява БГНЕС.

Разположението на силите в камарата демонстрира, че на премиера Борис Джонсън няма да му е елементарно да получи поддръжка за съглашението, в чието разработване участваше и той. Досега камарата три пъти отхвърляше споразуменията с Европейски Съюз, договаряни от Тереза Мей, предшественичката на Джонсън.

За да бъде утвърдено съглашението, кабинетът се нуждае от поддръжка на всички депутати от Консервативната партия, от самостоятелните депутати и опозицията. А съперници на договорката има даже измежду консерваторите.

Картите на Борис Джонсън може да се объркат и от поправките към съглашението, които ще се разискват в събота, най-вероятно до късно вечерта. След като в сряда Лондон и Брюксел се договориха за Brexit, камара си гласоподава право да внесе промени в закона за Brexit, а държавното управление на Джонсън не съумя да спре демарша на своите съперници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР