Камарата на общините на британския парламент прие в събота поправка

...
Камарата на общините на британския парламент прие в събота поправка
Коментари Харесай

Британските депутати порязаха Джонсън и отложиха споразумението за Брекзит

Камарата на общините на английския парламент одобри в събота корекция за отсрочване на Брекзит.

Гласуването е огромен удар за премиера Борис Джонсън и значи, че той би трябвало да изиска от Европейски Съюз да забави напускането на Англия, оповестява АП.

За предлагането, направено от някогашния народен представител от ръководещата Консервативна партия Оливър Летвин, гласоподаваха 322 законодатели на долната камара на Народното събрание, против 306 депутати.

Това изменение на предлагането на държавното управление за утвърждение на договорката с Европейски Съюз, оповестено на 17 октомври, прави гласуването на съглашение с Европейски Съюз, планувано за събота вечерта, безсмислено.

Джонсън ще продължи и ще се опита да напусне Европейски Съюз до 31 октомври. Той разяснява, че не е обезсърчен или смутен от вота, забавящ утвърждението на новата договорка за Брекзит, и съобщи, че няма да има нови договаряния с Европейски Съюз.

Джонсън добавя, че законът не го принуждава да договаря повече с Европейски Съюз.

Текстът му допуска, че договорката с Европейски Съюз няма да бъде утвърдена от парламентаристи, до момента в който Камарата на общините не одобри всички закони, нужни за " бракоразвод " с Европейски Съюз.

Целта на това е да се избегне опцията на Брекзит без договорка заради непредвидени случайности или елементарна липса на време за осъществяване на нужните законови процедури.

По-рано източници в държавното управление на премиера Борис Джонсън предизвестиха, че в случай че изменението бъде признато, тогава гласуването ще бъде отсрочено за идната седмица. Крайният период за осъществяване на Брекзит е 31 октомври.

Правителството към момента се надява, че може да одобри нужното законодателство до края на месеца, с цел да може Англия да напусне в точния момент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР