Камарата на лордовете прокара поправка, която призовава правителството да договори

...
Камарата на лордовете прокара поправка, която призовава правителството да договори
Коментари Харесай

Мей изгуби вот в Камарата на лордовете, зовящ за митнически съюз с ЕС

Камарата на лордовете прокара корекция, която приканва държавното управление да контракти присъединяване на Англия в митнически съюз с Европейски Съюз, осведоми " Ройтерс ".

Осведомителната организация разяснява, че това е евентуално ново главоболие за премиера Тереза Мей по отношение на проектите й за Брекзит.

Горната камара на английския парламент поддържа многопартийна корекция в законопроект за търговията, която приканва държавното управление да предприеме всички нужни ограничения, с цел да се разреши на Обединеното кралство да взе участие в нов митнически съюз на Европейски Съюз след Брекзит.

Мей изключва сходен съюз, защото евроскпетичните депутати в Консервативната партия изрично ще се опълчват, макар че концепцията се поддържа от някои проевропейски консерватори и Лейбъристката партия.

Законопроектът за търговията, който е с фокус включване (транспониране) на комерсиалните съглашения с Европейски Съюз в двустранни покупко-продажби с Англия, би трябвало да бъде прокаран преди Брекзит на 29 март.

Поправката може да бъде отхвърлена от Камарата на общините, само че значи, че в този момент депутатите могат да гласоподават по въпроса и да се усилят очакванията на тези, които желаят Англия да резервира тясно съдействие с Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР