Камарата на лордовете одобри закон, който има за цел да

...
Камарата на лордовете одобри закон, който има за цел да
Коментари Харесай

И Камарата на лордовете унижи Джонсън, гласува за отлагане на Брекзит до 31 януари

Камарата на лордовете утвърди закон, който има за цел да попречи на Англия да излезе от Европейски Съюз без съглашение, оповестяват английски медии.

Горната камара на английския парламент прокара законопроекта на Хилари Бен за блокиране на Брекзит без договорка на 31 октомври, с което открива пътя да се трансформира в закон в понеделник.
 Опозицията на Острова няма да поддържа Джонсън за предварителни избори
Опозицията на Острова няма да поддържа Джонсън за предварителни избори

Лейбъристката партия, Либералните демократи, Шотландската национална партия и националистическата Партия на Уелс (Плейд Къмри) оповестиха, че ще гласоподават срещу

Проектозаконът е признат от горната камара без корекция, което значи, че не би трябвало да бъде връщан в Камарата на общините.

По-рано през днешния ден имаше две гласувания на ремонти, с които се целеше да се саботира законопроектът, само че и двете ремонти елементарно бяха отхвърлени - 268 гласа против 47 и 283 против 28.
 Джонсън отсече: Без повече отсрочване на Брекзит, предварителният избор е нужен
Джонсън отсече: Без повече отсрочване на Брекзит, предварителният избор е нужен

По-рано Камарата на общините отхвърли предлагането за осъществяване на предварителни избори

Законопроектът ще изисква от Борис Джонсън да изиска от Брюксел отсрочване на Брекзит до 31 януари. Конкретно Народното събрание изисква от Джонсън да изиска тримесечно отсрочване на Брекзит, в случай че законодателният орган не утвърди съглашение или не реализира единодушие за овакантяване без договорка до 19 октомври.

Британски медии разясняват, че решението на Народното събрание е оскърбление за премиера Джонсън.

Камарата утвърди проектозакона без публично гласоподаване във финалната му фаза.

Борис Джонсън го дефинира като " капитулиращ законопроект ". Вчера той съобщи, че избира " мъртъв в канавката " пред отсрочване на Брекзит.

По-рано тази седмица Камарата на общините одобри законопроект за блокиране излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври без договорка.

Камарата на общините също отхвърли предлагането на премиера Борис Джонсън за осъществяване на предварителни избори на 15 октомври . Предложението за предварителни избори не беше подкрепено даже и от просто болшинство, 298 депутати гласоподаваха в изгода, а 56 - срещу . Изискването е минимум 434 депутати или 2/3 от всички депутати да поддържат предварителни избори.
 Братът на Борис Джонсън подаде оставка от държавното управление
Братът на Борис Джонсън подаде оставка от държавното управление

Бил разкъсван сред фамилната лоялност и националния интерес

Днес опозиционните партии във Англия реализираха съглашение да не поддържат настояването на премиера Борис Джонсън за образуване на предварителни избори преди срещата на върха на Европейски Съюз на 17-18 октомври.

Върховният съд в Лондон пък постанови, че решението на Борис Джонсън да разпусне Народното събрание за пет седмици е законно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР