Камарата на депутатите на Румъния ратифицира днес на извънредно заседание

...
Камарата на депутатите на Румъния ратифицира днес на извънредно заседание
Коментари Харесай

Румъния подкрепи влизането на Швеция и Финландия в НАТО

Камарата на депутатите на Румъния ратифицира през днешния ден на изключително съвещание протоколите за присъединение на Финландия и на Швеция към НАТО, заяви Аджерпрес.

Законът за ратификация на документите беше признат с 227 гласа „ за “ и двама въздържали се. В понеделник президентът Клаус Йоханис подписа декрет, с който внася двата протокола за ратификация в Народното събрание, откакто румънското държавно управление утвърди съответния законопроект предходната седмица.

Протоколите за присъединението на двете страни към Северноатлантическия алианс бяха подписани на 5 юли в Брюксел. Председателят на румънската Камара на депутатите Марчел Чолаку съобщи през днешния ден, че ратификацията от румънска страна е корав отговор на Руската федерация и доказателство, че европейската взаимност остава едно от главните оръжия против „ неуместната “, „ несправедлива “ и „ надълбоко противозаконна “ експанзия против Украйна. Той напомни, че Румъния поставя старания за поддръжка на Украйна посредством съоръжение, финансова и филантропична помощ.

Руският президент Владимир Путин направи огромна услуга на НАТО със започването на непредизвикана пълномащабна война против Украйна, тъй като разшири Алианса с още две страни. Швеция и Финландия, които в продължение на десетилетия поддържаха боен неутралитет, желаеха влизане в най-могъщия боен съюз в историята, с цел да подсигуряват своята сигурност от евентуална съветска офанзива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР