Камарата на депутатите (долната камара) на чешкия парламент призна навлизането

...
Камарата на депутатите (долната камара) на чешкия парламент призна навлизането
Коментари Харесай

Чехия официално призна за окупация навлизането на войски на Варшавския договор през 1968 г.

Камарата на депутатите (долната камара) на чешкия парламент призна навлизането на войски на Варшавския контракт в Чехословакия през август 1968 година за акт на задгранично навлизане и окупация на страната, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
 1968 - Смазването на Пражката пролет - цялата история
" Камарата на депутатите декларира, че нахлуването на войски на пет страни членки на Варшавския контракт през август 1968 година в Чехословакия е било акт на нахлуване и последвала окупация на републиката в нарушаване на нормите на интернационалното право ", се споделя в документа.

Решението съставлява политическа декларация и беше признато по отношение на 50-ата годишнина от нахлуването на войските на Варшавския контракт, сподели пред публицисти депутатът християндемократ Ян Бартошек, предложил приемането на документа.

" За " решението гласоподаваха 145 от общо 156 участвали на съвещанието депутати. Никой не гласоподава " срещу ", само че 11 гласоподаваха " въздържал се " - шестима депутати от ръководещото придвижване АНО и петима представители на комунистическата партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР