Камарата на архитектите в България внесе жалба във Върховния административен

...
Камарата на архитектите в България внесе жалба във Върховния административен
Коментари Харесай

Архитекти са срещу новата детска болница в София

Камарата на архитектите в България внесе тъжба във Върховния административен съд да бъде спряна публичната поръчка за дострояване на двата 12-етажни корпуса, планувани за бъдещата детска болница в София. Делото е планувано за 11 ноември.
Камарата на архитектите е безапелационна, че постройката е невъзможна и противозаконна в настоящето ѝ положение. Най-важното - ще бъде рискова.
Нормите за земетръс разрешават до 8-етажна болница в София. Според Общия организационен проект и Подробния организационен проект педиатрията не може да е по-висока от 20 метра. През 2011 година съществуващият недовършен градеж е избран за унищожаване с Подробния организационен проект на столицата и се планува построяването на нова, друга по настройка детска болница на 5 етажа. Всичко това прави остарелия градеж, както и публичната поръчка за довършването му, изцяло противозаконни.

Общият организационен проект и Наредбата за земетръс могат да бъдат изменени. Поправките ще лишават години, само че няма да трансформират обстоятелството, че бъдещата национална педиатрия ще е рискова – за децата, родители им и медицинския личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР