Камарата на архитектите в България настоява Столична община да направи

...
Камарата на архитектите в България настоява Столична община да направи
Коментари Харесай

Искат нова проверка за терасата на Пламен Георгиев

Камарата на архитектите в България упорства Столична община да направи инспекция на дирекцията, която узакони обектите на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Призивът идва, откакто се разбра, че арх. Влади Калинов е обезсилил акта на регион „ Слатина” за срутване на навесите и барбекюто на Георгиев, съобщи БиТиВи.

Навесите на терасата трябваше да бъдат съборени преди няколко дни, само че това няма да се случи на този стадий. Проверката по документи на Столичната община сподели, че обектите на терасата е възможно да останат. Продължава инспекцията на данъчните за приходите на шефа на антикорупционата комисия.

През април от регион „ Слатина” взеха решение, част от издигнатото на терасата на шефа на КПКОНПИ би трябвало да се унищожи, тъй като е по-високо от допустимото.

„ Да се направи инспекция и тази инспекция да бъде направена от Следствен отдел към окръжна прокуратура за активността на Дирекцията по строителен надзор и съответно за управлението на арх. Калинов. Да се види за какво по този метод се толерира нелегално строителство и се прикрива, и пред обществото се показва, надали не, че няма проблем, а той е явен за всички. Всичко, което не е в истинския план и няма строителни бумаги, не може да бъде въведено в употреба и не може да получи и нотариален акт, дори”, разяснява самостоятелният специалист арх. Борислав Игнатов, ръководител на Камарата на архитектите.

През последните години в камарата са получени редица сигнали и тъжби тъкмо за сходни решения. Очаква се скоро организацията да излезе със мнение и по тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР