Камарата на архитектите в България (КАБ) внесе жалба във Върховния

...
Камарата на архитектите в България (КАБ) внесе жалба във Върховния
Коментари Харесай

Камарата на архитектите атакува търга за детската болница в съда

Камарата на архитектите в България (КАБ) внесе тъжба във Върховния административен съд да бъде спряна публичната поръчка за дострояване на двата 12-етажни корпуса, планувани за бъдещата детска болница в София. Делото е планувано за 11 ноември.

Камарата на архитектите е безапелационна, че постройката е невъзможна и противозаконна в настоящето ѝ положение и най-важното - ще бъде рискова.

Преди дни Министерството на здравеопазването отвори офертите за проектирането и доизграждането на новата болница, за което кандидатсват три консорциума. В идващите 40 работни дни назначената комисия за осъществяване на публичната поръчка ще прегледа на наличието на постъпилите предложения, ще оцени техническите им параметри и ще бъдат отворени ценовите оферти на претендентите. Здравното министерство обаче няма да има право да подписа контракт с евентуално определения реализатор преди разногласието за поръчката да се реши всъщност. Процедурата беше обжалвана от Камарата на архитектите пред Комисия за защита на конкуренцията, само че антимонополната комисия отхвърли да я спре преди решаването на разногласието всъщност.

Сега Камарата на архитектите апелира пред Върховен административен съд.

Дострояването на остарялата постройка е нелегално и рисково
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР