Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от

...
Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от
Коментари Харесай

Камарата на архитектите скандализирана заради терасата на шефа на КПКОНПИ

Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от инспекцията за нелегално строителство на терасата на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, оповестява БНР.

Архитектите упорстват за кметът Йорданка Фандъкова да ревизира активността на цялата Дирекция " Контрол по строителството " към Столичната община и при положение на нарушаване, да се изиска оставката на арх. Влади Калинов. За това заяви ръководителят на Камарата арх. Борислав Игнатов.

Да забележим съответните претекстове, за какво се отхвърля унищожаване на един обект, който образно, без да имаме всички документи все още, считаме, че не дава отговор и на устройствената зона на мястото, и като височина, и като спомагателна повърхност, уточни той.

Арх. Игнатов акцентира, че това не е единственият сходен случай. Напротив, по негови думи имало стотици, които се толерирали и не се премахвали.

Искаме да разберем дали това не е прикриване на нелегално строителство, съобщи той и добави, че в случай че в действителност има такива нарушавания, от Камарата ще упорстват за оставка.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че съгласно Строителния надзор в Столичната община терасата на шефа на антикорупционната комисия е законна.

Предният ден пък Антикорупционната комисия излезе със заключенията си от инспекциите на жилищата на властта, като при нито една от покупко-продажбите не бяха открити нарушавания.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев стана следващата фигура, която се завъртя в медийното пространство към абсурда с жилищата на властта на преференциални цени.

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е заявена. Самият Георгиев изясни, че терасата е обща част на блока и отхвърли да влиза в пояснителен режим. При първата си изява пред публицисти той съобщи, че офанзивата против него е компроматна и предприемачите, които са наранени от работата на Комисията по антикорупция имат 198 милиона аргументи, с цел да го нападат.

На 4 април, откакто основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че ще желае инспекция против него, Георгиев излезе в отпуск, който продължава и до през днешния ден.

Последва инспекция на парцела, чиято цел беше точно да се откри дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса би трябвало да бъдат отстранени, защото са над позволената кота " било " на постройката.

Заради разкритията президентът Румен Радев смъкна доверието от шефа на Антикорупционната комисия.

На 25 април стана ясно, че терата на Георгиев не била обща част. Това разясни кметът на региона " Слатина " Наталия Симеонова.

От " Демократична България " оповестиха, че упорстват за незабавната оставка на Пламен Георгиев по отношение на закупеното от Георгиев първокласно жилище в кв. " Гео Милев " в София на цени под пазарните.

От Българска социалистическа партия пък обявиха, че внасят в Народното събрание подписка за отстраняването на Пламен Георгиев.

Първоначално шефът на КПКОНПИ съобщи, че няма да влиза в пояснителен режим, само че малко след акцентира в позиция до медиите, че против него е осъществена груба операция, която цели да го дискредитира като ръководител на КПКОНПИ.

По думите му става дума за несъстоятелни изказвания за разминаване в имотната му декларация. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР