Камък се стовари върху главата на турист в Пирин, получи

...
Камък се стовари върху главата на турист в Пирин, получи
Коментари Харесай

Камък удари турист в Пирин, спасиха го с хеликоптер

Камък се стовари върху главата на екскурзиант в Пирин, получи тежка контузия и се наложи да бъде превозен с хеликоптер.

Поредна избавителна акция подвигна на крайник в неделя планински спасители от ПСС.

В неделя следобяд млад мъж и негов другар се разхождали в околност сред х. Безбог и Стражите в Пирин, когато върху тях полетял камък. Канарата се стоварила върху главата на 24-годишния Николай Н..

Приятелят на потърпевшия подал сигнал през тел. 112 в Планинска избавителна работа. Идвайки на мястото спасителите откриват, че Николай има открита рана на главата, а от признаците, които демонстрира младият мъж, излиза наяве, че той е с черепно-мозъчна контузия. Това постанова потърпевшият да бъде превозен с хеликоптер до болница.

Това е втора инфарктна обстановка в планината единствено за последните четири дни от предходната седмица, която има щастлива развръзка, с помощта на отличния синхрон сред ПСС, въздушните и наземни екипи на „ Лев Инс “ и застраховка „ Планинска грижа “.

На 16 август още веднъж до болница „ Св. Анна “ бе превозена жена в тежко положение със подозрение за инфаркт. В момента тя е добре и се възвръща сполучливо. Заради сходни обстановки спасителите припомнят, че е добре туристите да си вършат застраховки, когато излизат в планината. Те коства не повече от 4 лв.,но избавят живот.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР