Към външнополитическия контур на речта на президента Путин на ПМЕФ

...
Към външнополитическия контур на речта на президента Путин на ПМЕФ
Коментари Харесай

Образът на бъдещето по плановете на Русия

Към външнополитическия силует на речта на президента Путин на ПМЕФ 2022

В програмната си тирада на Икономическия конгрес в Санкт Петербург съветският президент Владимир Путин очерта визията на съветското управление за обстановката, в която се намира международната стопанска система, предоставяйки изобилна храна за размисъл за ориста на човечеството.

Ерата на еднополюсния международен ред завърши “, съобщи президентът.

Наистина, остарелият свят под хегемонията на Съединени американски щати се разрушава пред очите ни. Неговото място е заето от многополюсно бъдеще с нови центрове на мощ, в това число Москва, Пекин, Ню Делхи... Вашингтон и неговите спътници могат да се вкопчват в отминаващата епоха, колкото желаят, само че светът „ както преди “ към този момент няма да бъде, няма да съществува.

Уви, груповият Запад „ се пробва да се опълчи на хода на историята “, сподели Путин.

Наистина, страните от „ златния милиард “ към момента си показват себе си като владетели на света, а останалото човечество – като своя бащиния и клиентела, определяйки най-упорито противостоящите им като „ изгнаници “. Такова безогледно отношение към най-малко половината от човечеството нееднократно е водило до кървави спорове, цветни революции и раздробяване на цели страни.

Президентът на Руската федерация предлага тук да се напомнят Югославия, Ирак, Либия, опитите за заличаване на Сирия. Точно по този начин е: кръвта на милиони хора е по ръцете на Запада и всичко това заради желанието му да резервира остарелия ред на нещата.

Друга опустошителна последица от неадекватността на Съединени американски щати и Европа към провокациите на новата епоха бяха катаклизмите в международната стопанска система. Тук Западът се пробва да упрекна който и да било, като се стартира персонално от Путин, само че в реалност санкционира самичък себе си за дългите години безотговорна икономическа политика. И би било добре, в случай че единствено Западът пострада - само че световната рецесия заплашва с апетит и беднотия цялата планета.

Сега, в опит да се избави, Западът очерта нова жертва. Той реши да „ експроприира “ цяла Русия, като в това време ни наказа за нежеланието ни да служим като негова ресурсна колония. Да си признаем: при измислянето на санкции западният естаблишмънт сподели забележително въображение. Тук влиза и невиждана санкционна офанзива. И прокси войната в Украйна с ръцете на режима в Киев. И безкрайните опити да ни изтрият от историята, да ни изведат отвън рамките на цивилизацията.

Но страната ни не отстъпи под тази офанзива. Мрачните прогнози за съветската стопанска система не се сбъднаха. Не беше допустимо да се изолира Русия. Невъзможно е да се „ анулира “ съветската просвета.

Що се отнася до Украйна, всички предоставени задания на СВО сигурно ще бъдат изпълнени, акцентира президентът.

И е ясно за какво: всеки „ неприятен мир “ обрича страната ни бъдещи проблеми. Преговорите при " удобни за Украйна условия ", за които мечтае Байдън, са неприемливи за нас. Ето за какво Русия просто няма различен избор с изключение на да победи.

Но най-важното е, че не сме сами по пътя си към бъдещето. По-голямата част от хората на планетата са с нас. Същите тези унижени и афектирани, чиято беднотия от епохи служи като средство за обогатяване на Запада. И въпросът не е единствено в това, че ще търгуваме с тях, ще работим, ще си сътрудничим в десетки разнообразни области. Просто през днешния ден тези милиарди поданици на Земята гледат на Русия, която се е измъкнала от западните клещи, като на своя лидер през вихрушките на историята.

Страната ни чертае проекти за по-справедлив международен ред сега. Създавайки нов свят, ние още веднъж, както и преди, спасяваме човечеството от крах в задънената улица на историята.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР