Към този момент Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения

...
Към този момент Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения
Коментари Харесай

Гешев: На Божков са повдигнати 7 обвинения, обявен е за общодържавно и международно издирване

Към този миг Васил Божков е обвинен по 7 обвинявания и е разгласен за общодържавно и интернационално търсене, защото същият е напуснал границите на стараната.

Това разгласи основният прокурор Иван Гешев, който разяснява днешната акция в офисите на предприемача Васил Божков, Националната лотария и Държавната комисия по хазарта. " Нямам позволение да разясня детайлности. Нашата работа е, когато установяваме нарушавания, да повдигнем обвинявания и да надигнем съответните причинители пред българския съд. Ще поставим всички старания той да бъде доведен пред българския съд. Той е следващият олигарх, който бяга от България. Факт е, че е отвън страната, само че не съм сигурен тъкмо къде се намира ", сподели още той пред медиите.

" Прокуратурата и основният прокурор не влизат в персонални борби. И такива дейности прокуратурата подхваща по отношение на всички лица. Ние не преследваме богатите. Ние съблюдаваме закона. Не може да не си платиш 400 млн. лв. налози. Време е всеки да си заплати за това, което прави. Независимо коя партия стои зад него, без значение какъв брой милиарда има, без значение кои непознати ползи стоят зад него. Ние желаеме да се съблюдава закона ", разгласи Иван Гешев.

" По закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани над 16 лица, само че не мога да разясня дали всички са от Комисията по
хазарта. Председателят на комисията Александър Георгиев, доколкото ми е известно, е с мярка за задържане до 24 часа ", разкри още Гешев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР