Към този момент в в Университетската болница в Стара Загора

...
Към този момент в в Университетската болница в Стара Загора
Коментари Харесай

След тежкия инцидент с автобус на „Тракия“: Транспортират две от пострадалите деца в „Пирогов“

Към този миг в в Университетската болница в Стара Загора са настанени 14 души след тежкия случай със сръбски рейс на автомагистрала „ Тракия “ . От тях двама са възрастни, 12 са деца. Като цяло положението на децата е устойчиво, като се изключи две от тях. Това заяви тази заран на брифинг пред медиите служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

" Едното дете , което беше в по-тежко положение през вчерашния ден и за което имахме огромни терзания , е нормализирано хемодинамично, контактно, съответно , в цялостно схващане е. Ще се наложат оперативни интервенции и по тази причина с екип към 09:00 ч. ще пътува екип за София, за Детската хирургия. Другото дете, което беше с травматичен потрес и контузия на горен крак, от сутринта е в малко по-различно и тежко положение. Затова след спогодба с неврохирирзи от София също се привежда към Детска неврохирургия на Пирогов ", каза Меджидиев.

Останалите деца са добре, възрастните също са в положително положение. 

" С изключение на един от възрастните пасажери, на който е ампутиран крайникът , само че той е в устойчиво положение ", уточни още служебният министър. 

Припомняме, че в неделя по здрач рейс със сръбска регистрация, пренасящ към 50 души - главно деца, катастрофира на Автомагистрала „ Тракия ”. Инцидентът стана сред 217 и 218 км в посока София. Автобусът излязъл от автомагистралата и се обърнал на една страна в канавката. Все още не са ясни аргументите, довели до тежкия случай.



 
Общо 44 деца и възрастни са прегледани нощес в незабавния център.

На помощ са били екипи от Нова Загора и Сливен.

Министърът на опазването на здравето още нощес даде информация за потърпевшите и поздрави всички медици за бързата реакция и изключителния професионализъм.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР