Към този момент в България няма доказан случай на коронавирус

...
Към този момент в България няма доказан случай на коронавирус
Коментари Харесай

Няма човек с доказан коронавирус у нас до този момент

Към този миг в България няма потвърден случай на ковид COVID-19. Това разгласи по време на брифинг в 17.00 часа генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски – шеф на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния действен щаб.
Във ВМА за новия ковид COVID-19 са изследвани 19 проби, а в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания - 3 проби от Хасково, Благоевград, Инфекциозна болница-София. Всички резултати са негативни. По-късно довечера се чака да бъде подготвен резултатът от още една проба.

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски посочи, че контролът по сухоземната ни граница, изключително на ГКПП-Калотина е извънредно ефикасен: " За последните 24 часа оттова, с помощта на термометрирането на пътнико-потока, са отделени и настанени във ВМА четирима души. Всички те са свързани по някакъв метод с пътешестване в Италия – двама са интернационалните водачи, единият е водач на автовоз и един пасажер от рейс ", разясни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР