Към този момент само за по-малко от 1 месец Върховна

...
Към този момент само за по-малко от 1 месец Върховна
Коментари Харесай

Справка на половината прокуратури: Над 500 бегълци от правосъдие, но нито един от тях не е в затвора


Към този миг единствено за по-малко от 1 месец Върховна касационна прокуратура, следвайки новите правила в Наказателно-процесуален кодекс, е задържала действително 54 лица и привела в затвор след влизане в действие на решенията на Върховен касационен съд. Това сподели представителят на основния прокурор Румена Арнаудова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Арнаудова уточни, че всеки месец всички 128 районни прокуратури, 28 окръжни, профилираната прокуратура, военно-окръжните прокуратури, т.е. първоинстанционните прокуратури, които организират в осъществяване наложените санкции „ отнемане от независимост ” изготвят информация какъв брой са наказаните лица, по кое време са приведени наказванията в осъществяване действително и по кое време са арестувани. След шесторното ликвидиране в Нови Искър, когато беше открито, че причинителят се е укривал и действително не е изтърпял наказването си в продължение на 9 години, основният прокурор разпореди изключително условие на информация в незабавен порядък от всички първоинстанционни прокуратури, които извършват присъди. Целта е да се откри и общият брой и какви са аргументите, заради които действително лицата не изтърпяват санкции.

След като завърши инспекцията прокуратурата ще разполага с цялостна информация, освен за наказаните, само че и за аргументите за неизтърпяването на наказването.

Все още все още не са получени всички информации и нямаме цялостна информация за лица, във връзка с които е наложено наказване „ отнемане от независимост ” и „ пожизнен затвор ” санкции, които не са преведени действително в осъществяване.

До през вчерашния ден анализът на събраните до този миг статистически данни сочат, че такива лица са над 500 на територията на страната.

„ Поради което и основният прокурор разпореди изключителна тематична инспекция ”, изясни Арнаудова. Цифрата, която ще бъде открита в тази инспекция е цифра с струпване, т.е не са последната една година, а всички, които до края на календарната година не са в пандиза, макар съществуването на влезнало в действие решение, с което те са наказани на наказване „ отнемане от независимост ” или „ пожизнен затвор ”.

До момента към половината от прокуратурите, които извършват санкции, са подали информация. /БГНЕС

[i]Още по тематиката: [url=http://bgnes.com/bylgariia/kriminalni-i-syd/4561994/]Цацаров разпореди огромна инспекция по присъди, по които не са арестувани наказани лица[/url] [/i]
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР