Към този момент обстановката в най-засегнатите от проливните дъждове области

...
Към този момент обстановката в най-засегнатите от проливните дъждове области
Коментари Харесай

Нормализират се нещата и в най-критичните точки на страната

Към този миг ситуацията в най-засегнатите от проливните дъждове области на страната се възстановява. Това съобщха от Министерство на вътрешните работи. От Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на насеението " от сутринта до 13:00 ч. са реагирали на десетки сигнали. Придощлите води към този момент стартират постепенно да се отдръпват. Все отново обаче има наводнени парцели в някои села и градове – главно изби. Ето и каква е ситуацията в другите наранени региони:

Кюстендил

Към този миг равнището на речното корито на река Бистрица от с. Гърляно до с. Долно село се намалява, демонстрира осъществената инспекция.

Перник

Пожарникари и спасители са реагирали на 13 сигнала за наводнени изби в регионалния град. На терен работят 5 екипа, няма застрашени хора.

София

Седем екипа на пожарната работят по 15 сигнала за отводняване на изби. Няма застрашени хора.

Продължава дежурството на място в региона на бент. Суходол. Нивото на водоема все още е в норма. При нужда се изпуска следено.

Организирано е превантивно наблюдаване на водоемите, които съставляват възможна заплаха за популацията, в случай че прелеят.

Смолян

Продължава оповестеното бедствено състояние на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в правила. Към момента ситуацията е естествена, водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми. Създадена е организация за непрестанно следене на равнищата на реките.

В огромна част от региона вали дъжд, по високите елементи има мощен вятър.

Монтана и Кърджали

Валежите са спрели, основана е организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР