Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме дипломати

...
Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме дипломати
Коментари Харесай

Борисов: Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме руски дипломати


Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати или механически лица от Руската федерация, чакаме повече доказателства. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет във връзка на дипломатичската рецесия по отношение на аферата Скрипал, съобщи БГНЕС.

Подкрепихме решението на Съвета да се ограничим в цялостната поддръжка на Англия. Бойко Коцев ни срещна с това, което се приказва в Москва, чакаме повече доказателства. Към този миг не считаме, че би трябвало да гоним съветски дипломати, съобщи Борисов.

Декларирали сме поддръжката си към Англия, господин Коцев ще е тук за една седмица. Това е все още, сподели Борисов. Ние би трябвало да запазим канала на връзка с Турция, да създадем същото и с Русия, акцентира министър председателят.

Извикването на съвещания в дипломацията е процедура, която демонстрира, че обръщаме съществено внимание, изясни той. Когато имаше Студена война, нещата бяха надалеч по-спокойни. От месеци наред аз предизвестявам, че тази ескалация ще продължи. Виждате и в прилежащо Косово, продължава да се приказва за дейности, които припомнят тези от преди 20 години. Действията на Турция в Африн, спорът им с Гърция и Кипър – не виждам по какъв начин ще го решат. Това са все неща в нашия район, сподели министър председателят.

Борисов изясни още, че е свикал Съвета по сигурността, с цел да не излезе, че е взимал еднолично решения. С моето гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз 28-те страни дадохме глас за извикване на съвещания за нашия дипломат на Европейски Съюз в Москва, до момента съм провел няколко диалога с него. Показахме своята цялостна взаимност към Англия, сподели още Борисов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР